marți, 10 noiembrie 2015

Un miracol, pâinea artizanală și un pretext pentru a ne re-cunoaște

Food Bloggers ConferenceNiște fanatici încearcă de mai mulți ani să re-constituie istoria facerii manuale a pâinii. Este un soi de abordare arheologică a trecutului, nu numai pentru a readuce în prezent pratici din trecut, dar și o încercare de redescoperire a sinelui. Cel care prepară pâinea de casă lucrează cu făină, apă, drojdie sau maia. Prepararea pâinii artizanale de către oameni ca @Iulian Duțu nu este o practică având pur caracter comercial, ci una modern ritualică, de redescoperire a puterii minții, mâinilor, a creativității umane. Gândiți-vă doar, uitându-vă la imaginile de mai
jos, cât timp a durat, cum s-au petrecut faptele, cu ce resurse s-a lucrat, cum au reușit oamenii de-a lungul timpului să coaguleze o practică manufacturieră care a avut ca rezultat accidental pâinea? Imaginați-vă că sunteți la momentul 0, și întrebați-vă, cum s-a născut pâinea? La acest articol, imagini cu pâinea lui Iulian Duțu, de la Râul Alb. Cu el puteți lua legătura pentru a comanda prepararea unor pâini obiect. Dar și consumabile. Sunați la @0727733828 Despre pâine, mai departe...





Niciun comentariu: