marți, 24 decembrie 2013

Chef David Contant, preziceri gastronomice pentru 2014


Ce prezice Chef David Contant pentru anul viitor? Ce s-ar putea spune despre David Contant?!... Este un chef, bucătar șef, de origine franceză.  Trăiește de puțini ani în România (vreo 11). Este un militant fervent pentru folosirea ingredientelor locale în gastronomia românească. Are o fermă țărănească  la Conțești. A lucrat în mai mult proiecte precum restaurantul Heritage din București, 100@RO, pentru ATRA Doftana, iar acum la Iconic Food&Wine, un proiect culinar cu Camelia Șucu. L-am invitat pe Contant, la Noaptea predicțiilor 2014, un proiect al DC Communication. [continuă >>>]

[>>>>] La acest proiect care riscă să devină tradiție, David ne-a spus, împreună cu alți "prezicători" (de la Ernst&Young, Romanian American Foundation, prof. Vintilă Mihăilescu, ș.a.) cum vede anul gastronomic 2014.  Pe scurt ele arată ca mai jos. 




  • Va crește ca importanță folosirea resurselor agricole românești, cu specific local, în bucătărie, în restaurante;
  • Se va amplifica valorizarea tradiției românești în gastronomie;
  • Denumirea de origine controlată (DOC) va fi din ce în ce mai des folosită pentru a arăta calitatea produselor culinare românești.







RESURSE:






Niciun comentariu: